Sprekers
filmzaal bezoekerscentrum


Er zijn gedurende de dag verschillende lezingen in de filmzaal en het klaslokaal (vh winkel) van het bezoekerscentrum. De presentaties zijn gratis, reserveren is helaas niet mogelijk. Toegang is op volgorde van binnenkomst en vol is echt vol. 

Gustav Kiburg

Sony ambassadeur Gustav heeft het voorrecht gehad om met de nieuwste tele obectieven op pad te gaan. Zowel de prime 400mm en de 600mm, maar ook met de nu al enorm populaire 200-600mm. 

Rick van der Kraats

Het ontdekken van een onderwerp, verdieping van inzichten in het veld en verbreding van jezelf als natuurfotograaf én als mens zijn de rode draad in mijn presentatie ‘groei’. Fotografie is veel meer dan alleen plaatjes schieten, maar ook het plezier in de natuur is voor mij heel erg belangrijk. Tijdens de presentatie vertel ik daar graag over.

Henri van Vliet

Veluwe, anders bekeken

Een lezing door professioneel fotograaf Henri van Vliet staat altijd garant voor prachtige beelden en meer dan voldoende humor. Op zijn eigen-wijze laat hij zien hoe alledaagse onderwerpen heel boeiende foto’s kunnen opleveren. Samen met Henri op zoek naar creativiteit en inspiratie, en vooral ‘anders kijken’

Tariq la Brijn

Tariq begon serieus te fotograferen toen hij twaalf was. In het begin was dat vooral in de voetsporen van zijn vader, maar de laatste jaren heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en eigen technieken meester gemaakt. In deze presentatie neemt hij u mee in zijn ontdekkingsreis: zijn groei als fotograaf, zijn fotografische ontdekkingen in vooral Noord-Europa, maar ook de groei van de mogelijkheden met nieuwe apparatuur. Ook maakt hij korte uitstapjes naar andere vormen van fotografie en het effect dat dat heeft gehad op zijn natuurfoto’s.

Adrian Kuipers

Life-changing verhalen achter de portretten van fotograaf Adrian Kuipers. Adrian reisde de afgelopen 10 jaar belangeloos voor stichting Orange Babies naar Afrika en vindt het nu tijd om door middel van zijn film, poëzie en zelfgecomponeerde muziek de bijzondere verhalen achter de foto’s te laten zien en voelen. Met de verkoop van zijn foto’s haalde hij al meer dan 125.000 Euro op voor de stichting. Met zijn verhaal wil hij andere fotografen inspireren de talenten in te zetten voor een betere wereld.

INSTAGRAM

Jan Vermeer

Reserve presentatie. Bij uitval van een van de presentatoren is het handig om wat achter de hand te hebben. Thema; improvisatie.

Volgend jaar ook op het podium!?


Voor veel fotografen is het een grote uitdaging om voor een zaal te spreken. Omdat we naast grotere zalen ook een laagdrempelige kleine zaal gebruiken is dat een mooie try-out mogelijkheid.

Het is leuk en dankbaar om je passie voor fotografie te delen met echt publiek. Heb je een prachtige serie gemaakt van bijv. uilen of ben je langere tijd op zoek gegaan naar de wondere wereld van paddenstoelen, meld je aan en wie weet sta je straks ineens op het podium te stralen.

voorwaarden

Twijfel je of je foto's goed genoeg zijn om te presenteren, we kijken graag naar je beelden en geven met alle plezier advies. Mooie beelden spreken vaak nog meer als er door de maker bij wordt verteld.